Nieuws

2015-12-24 | Smolders Houtindustrie BV te Valkenswaard wordt overgenomen door Royer Houtindustrie (Sint-Truiden, België)

Het op 9 december 2015 failliet verklaarde Smolders Houtindustrie BV te Valkenswaard wordt overgenomen door de groep rond Royer Houtindustrie uit België (www.royerpallets.be). Herman Wellens die aan het hoofd van Royer staat, bereikte daarover vandaag overeenstemming met de curator.

Royer zal onder dezelfde naam en op dezelfde locatie de klanten van Smolders Houtindustrie BV blijven bedienen. Met de overname streeft Royer ernaar om zo veel mogelijk continuïteit te bieden aan de opdrachtgevers, werknemers en leveranciers. Door de doorstart blijft een groot gedeelte van de werkgelegenheid behouden. Het is de bedoeling om de productie van Smolders Houtindustrie in Borkel en Schaft verder uit te breiden en te versterken.

"De activiteiten van Smolders sluiten naadloos aan bij de eigen activiteiten van Royer. Het machinepark is erg compatibel met de bestaande machinelijnen, waardoor we nu een volledig assortiment kunnen aanbieden.", aldus Herman Wellens. "Smolders Houtindustrie is bovendien een bedrijf met een enorm rijke geschiedenis die teruggaat tot 1850. Wij zijn erg verheugd dat we dit bedrijf kunnen voortzetten en een nieuwe impuls geven."

Met deze overname beschikt de groep over 4 productievestingen voor houten verpakkingen en realiseert het een geconsolideerde omzet van 18 miljoen euro.

Naast de palletactiviteit is Royer ook actief via zijn webshop www.gardibo.com, waar het bedrijf houten tuinproducten voor particulieren verkoopt.